στη γεωτεχνικη αιγαιου
χαρτογραφούμε το εισόδημά σας
Slider
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 16:03

Διαβούλευση του Μέτρου 6.1 (νέων γεωργών) Κύριο

Τέλος ο θεσμός των νέων αγροτών στην νησιωτική Ελλάδα.


α) Η γεωργική εκμετάλλευση προβλέπεται να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 14.000 €. Στην τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης δεν προσμετράται η τυπική απόδοση των επίσπορων καλλιεργειών.


Με 14000 τυπική απόδοση στην υφιστάμενη και 18000 στην ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου ούτε όλες οι επιλέξιμες εκτάσεις ενός νησιού φτάνουν για ένταξη ενός νέου στην γεωργία με τις προϋποθέσεις του προγράμματος.
Η διαφοροποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στα νησιά του Αιγαίου, ο πολύ μικρός αγροτικός κλήρος και η νησιωτικότητα (με ό,τι αυτή περιλαμβάνει πχ Εθνικούς λόγους ύπαρξης συνέχειας δραστηριότητας στα νησιά, πολύ μικρές και με ιδιαιτερότητες εκμεταλλεύσεις) δεν λαμβάνονται υπόψη από την πρόσκληση. Είναι αδύνατο νέος στα ακριτικά νησιά μας να βρει για εκμετάλλευση στην Χίο Μαστιχόδενδρα έκτασης 16 στρεμ, στην Σάμο 21 στρ αμπέλι, στην Ικαρία και στις Κυκλάδες 75 στρ για καλλιέργεια Φάβας Σαντορίνης, στη Λήμνο 360 στρ για καλλιέργεια σιτηρών ή 77 στρ με φασόλι Λήμνου, στην Λέσβο 75 στρ με παραδοσιακό ελαιώνα και Κτηνοτροφία με 151 πρόβατα (αξίας αγοράς πάνω από 20.000 ευρώ για πρώτη εγκατάσταση από νέο )
Οι εκμεταλλεύσεις αυτών των μεγεθών δεν υπάρχουν ούτε στους κατά επάγγελμα αγρότες με αρκετές δεκαετίες στην γεωργία στη νησιωτική Ελλάδα.


β) Κατά την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων στήριξης ο νέος πρέπει να έχει ολοκληρώσει, να έχει απαλλαγεί ή να έχει ξεκινήσει την υπηρέτηση στρατιωτικής του θητείας.
Ο αποκλεισμός νέων πάνω από την ηλικία των 18 ετών που έχουν δικαίωμα άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας έρχεται σε αντίκρουση των διατάξεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ως προς το δικαίωμα της εργασίας, αλλά και με τον διαχωρισμό των δικαιωμάτων των δυο φύλων, αφού οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα συμμετοχής από τα 18 χρόνια στη γεωργία.


γ) Υποχρεώνονται να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να παραμείνουν σε αυτό τουλάχιστον για τρία έτη μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Η Προϋπόθεση αυτή πηγάζει από την Εθνική νομοθεσία που προβλέπει πότε και με ποιες προϋποθέσεις είναι υποχρεωτική η ένταξη στο Κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και εδώ γίνεται σύγχυση με Αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών που δεν προβλέπουν την παραπάνω διάταξη και καταστρατηγούν φορολογικά δικαιώματα των νέων. Άλλο το κατά Κύριο επάγγελμα γεωργού με την διαδικασία που προβλέπει το ΥΠΑΑΤ και άλλο η φορολογική εικόνα της εκμετάλλευσης.


Τροποποιήσεις και προσαρμογή των παραπάνω στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι απαραίτητο να γίνουν για να μην μετρήσουμε σύντομα ερήμωση και εγκατάλειψη της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και αποφυγή εικονικών καλλιεργειών (σπανακιού και λοιπών καλλιεργειών με μεγάλες τυπικές αποδόσεις) που δεν είναι προσαρμοσμένες στα Περιφερειακά γεωργικά μοντέλα της χώρας.
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι κάμποι


ΥΓ. ανάρτηση μας στην διαβούλευση του Μέτρου 6.1 (νέων γεωργών)

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 14:26

Σχέδια βελτίωσης

Εγκρίση σε Επενδύσεις συνολικού ύψους 22 εκταμ

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 01:02

Κάρτα αγρότη και ΟΣΔΕ 2020 Κύριο

 Δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ρυθμίζει θέματα που αφορούν την έκδοση κάρτας αγρότη.

        Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έκδοση κάρτας για φέτος θα πραγματοποιηθεί με το ΟΣΔΕ του 2019 μέχρι να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία των ΚΥΔ και του συστήματος ΟΣΔΕ 2020. Άρα οι όποιες επιφυλάξεις και αντιδράσεις υπήρχαν από πλευράς μερίδας  αγροτών  και κτηνοτρόφων για το κλείσιμο της εφαρμογής του ΟΣΔΕ 2020  κρίνονται πλέον ανυπόστατες. Προέχει η προστασία της  δημόσιας υγείας και η αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID19). Από το κλείσιμο του συστήματος του ΟΣΔΕ στις 18/3/2020 οι ενδιαφερόμενες τράπεζες ανακοίνωσαν στους  πελάτες τους ότι είχαν προβλέψει την λύση των δηλώσεων 2019.  Αβάσιμες, ανυπόστατες και εκ του πονηρού οι αιτιάσεις μερίδας του τύπου που με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τρομοκρατεί ότι κινδυνεύει να στερέψει η χρηματοδότηση της γεωργίας από τις τράπεζες, εξ αίτιας της παύσις του ΟΣΔΕ 2020.   Επίσης, απορίας άξιο είναι  που αποσκοπεί και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί  ο εκφοβισμός από πλευράς κάποιων "λειτουργών της δημοσιογραφίας" οι οποίοι διατείνονται ότι κινδυνεύουν να χαθούν  οι επιδοτήσεις εξ αιτίας του γεγονότος  ότι δεν θα επιτευχθεί να συλλεχθούν οι αιτήσεις εντός των προθεσμιών. 

        Όπως καλά γνωρίζουν οι αγρότες ποτέ πριν από το Πάσχα τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχαν τέτοιες δυσμενείς καταστάσεις δεν ξεκινούσε η λειτουργία της υποβολής των Δηλώσεων, και ουδέποτε Έλληνας παραγωγός  έχασε τις επιδοτήσεις του εξ αιτίας του ότι δεν εξυπηρετήθηκε έγκαιρα από τα ΚΥΔ σε όποιο χρόνο και αν κλήθηκαν να αποπερατώσουν το έργο.

       Η καλλιέργεια πανικού και τρομοκρατίας από μερίδα του τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου)  αποσκοπεί μάλλον σε διευκολύνσεις ομάδων και συντεχνιών που λειτουργούν παράπλευρα του αγροτικό χώρου και δεν εξυπηρετεί την δημόσια ασφάλεια και υγεία των αγροτών και εργαζομένων.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατόπιν συνεννοήσεως με τις διοικήσεις των τραπεζών και αφού διευθετήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας Αγρότη.

Με την παρέμβαση του Υπουργού καθίσταται εκ νέου δυνατή η ανανέωση της Κάρτας από τους ενδιαφερόμενους αγρότες για όσο διάστημα το σύστημα υποδοχής δηλώσεων (ΟΣΔΕ) παραμένει κλειστό στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID19).

Με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται το θέμα που είχε δημιουργηθεί και οι αγρότες αποκτούν εκ νέου πρόσβαση στην απαραίτητη ρευστότητα για την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών τους, με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία.

 

Τετάρτη 18/3/2020

Η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ αναστέλλει την λειτουργία της και απαντά στα κινητά τηλέφωνα της εταιρίας 6978331590 - 91 - 92 - 93.
Και στα mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. επίσης στο web στην σελίδα www. alesvos.gr και στα social media.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δευτέρα 16/3/2020

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στο κοινωνικό σύνολο και τους εργαζομένους της, η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ συμμορφώνεται πλήρως με τα μέτρα που προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λόγω της συνεχιζόμενης διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα.
Η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο πλαίσιο του σχεδίου ISO 27001 και του Ειδικού Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας λόγω της επιδημίας COVID-19 που εκπόνησε και εφαρμόζει, ενημερώνει την πολυπληθή πελατεία της τα παρακάτω.
Από Δευτέρα 16/3/2020 σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης, Κεντρικό, Υποκαταστήματα και γραφεία συνεργατών:

  •  Σταματά να δέχεται κοινό με φυσική παρουσία.
  •  Συνεχίζει να λειτουργεί εξ αποστάσεως με ενεργές όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει, με προτεραιότητα σε αυτές που έχουν καταληκτικές ημερομηνίες (ΟΣΔΕ- Κτηματολόγιο – Μέτρα του ΠΑΑ κ.λπ.).
  •  Ενεργοποιεί επιπλέον ψηφιακές υπηρεσίες στο αναβαθμιζόμενο ηλεκτρονικό σύστημα για τους πελάτες της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.alesvos.gr.
  •  Τα απολύτως αναγκαία, εξατομικευμένα ραντεβού θα πραγματοποιούνται μόνο για επείγουσες υποθέσεις, κατόπιν τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας.
  •  Η επικοινωνία με τους υπευθύνους των υποκαταστημάτων θα γίνεται αποκλειστικά στα τηλέφωνα της εταιρείας, το email της, τα social media και την ηλεκτρονική της πλατφόρμα.
  •  Για όλα τα κρίσιμα θέματα της πελατείας μας που χρήζουν περαιτέρω ενέργειες, θα δημοσιεύονται σχετικές ενημερώσεις σε όλα τα πρόσφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας και είναι συμβατά με το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (GDPR).

Η παραπάνω απόφαση υπαγορεύεται από την ανάγκη διατήρησης των βασικών λειτουργιών της Γεωτεχνικής Αιγαίου, προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού της και ασφάλειας των πελατών της, σε κατάσταση υγειονομικής ανάγκης.
Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την ασφάλεια των χώρων εργασίας και εξυπηρέτησης κοινού με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίζουμε στις εγκαταστάσεις μας συνθήκες ασφαλέστερες από αυτές που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.


Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τα έργα μας

• 35000 Φάκελοι Άμεσων επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) • 220 Εφαρμογές συστημάτων παραγωγής

• 1550 πιστοποιήσεις ορθολογικής χρήσης φαρμάκων • 120 Μελέτες οργανώσεις περιβάλλοντος

• 800 Σχέδια δράσης Νέων αγροτών • 650 Οικονομικά Επενδυτικά σχέδια

• 3500 Προγράμματα Βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας • 120 Μελέτες οργανώσεις περιβάλλοντος

• 45 Κτηνοτροφικές κατασκευές • 120 Εφαρμογές συστημάτων παραγωγής

• Χιλιάδες φυτό υγειονομικές και κτηνοτροφικές συνεργασίες και συμβουλές

Slider

          Επικοινωνία             

          ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

arxigramma1

Χριστουγέννων 44 - 6
Μυτιλήνη ΤΚ 81100
Δεξιός λιμενοβραχίονας
 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΣΔΕ
Αλκαίου και Αρίωνος γωνία
τηλ +30 22510 47555
 

          Συνδεθείτε μαζί μας     

         

Ακολουθήσε το newsletter μας
Joomla Extensions powered by Joobi

espa

© 2012-2018 Γεωτεχνική Αιγαίου